Adria MM vodeće preduzeće u proizvodnji tjestenine

Bez autora
Nov 07 2013

Ministrica trgovine i turizma Republike Srpske Maida Ibrišagić-Hrstić posjetila je preduzeće za proizvodnju tjestenine i konditorskih proizvoda Adria MM u Banjoj Luci. Ibrišagić-Hrstić je, nakon obilaska proizvodnih pogona, kazala da je to vodeće preduzeće u proizvodnji tjestenine na domaćem tržištu, a o čemu svjedoče i brojne nagrade i priznanja za kvalitet proizvoda dobijena na međunarodnim sajmovima u BiH i inostranstvu. Direktorica Adrie MM Svjetlana Mićić potvrdila je da preduzeće već niz godina, od osnivanja 1989. godine, uspješno posluje pod poznatim imenom, kao porodična kompanija koja zapošljava 27 radnika i da radi sa najsavremenijom italijanskom opremom i u skladu sa svjetskim standardima kvaliteta.

Adria MM vodeće preduzeće u proizvodnji tjestenineMinistrica trgovine i turizma Republike Srpske Maida Ibrišagić-Hrstić posjetila je preduzeće za proizvodnju tjestenine i konditorskih proizvoda Adria MM u Banjoj Luci...

Ibrišagić-Hrstić je, nakon obilaska proizvodnih pogona, kazala da je to vodeće preduzeće u proizvodnji tjestenine na domaćem tržištu, a o čemu svjedoče i brojne nagrade i priznanja za kvalitet proizvoda dobijena na međunarodnim sajmovima u BiH i inostranstvu.

Direktorica Adrie MM Svjetlana Mićić potvrdila je da preduzeće već niz godina, od osnivanja 1989. godine, uspješno posluje pod poznatim imenom, kao porodična kompanija koja zapošljava 27 radnika i da radi sa najsavremenijom italijanskom opremom i u skladu sa svjetskim standardima kvaliteta.

Ona je navela da Adria MM svoje proizvode plasira na tržišta Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Italije, te da u teškim tržišnim uslovima i pri velikoj konkurenciji kompanija nastoji i dalje zadržati svoje mjesto, kvalitetom, imenom i proizvodima koji su već prepoznati kao brend od potrošača.

Posjeta je organizovana u okviru realizacije Strategije razvoja trgovine u RS-u do 2015. godine, kojom je predviđena izrada publikacije koja će obuhvatati najznačajnija domaća preduzeća i njihove proizvode.

Tim dokumentom je predviđena promocija domaćih preduzeća koja ostvaruju izvoz proizvoda, zapošljavaju značajan broj radnika, te posluju u skladu sa svjetskim standardima koji garantuju kvalitet proizvoda, saopćeno je iz Ministarstva trgovine i turizma RS-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik